Hizmetlerimiz

Icon

Okul Öncesi Eğitimin Önemi Çocuk dünyaya geldiğinde tüm dünyası anne ve babadır. Dünyasını oluşturan anne-baba çocuğunun hayatını ne kadar şekillendirir ve renklendirirse çocuğunun da farklı deneyimler elde edip öğrenimini kolaylaştırır. Çocuğunuzun ilk yıllarında anne- baba başrol olsa da bir süre sonra çocuğunuzun gelişimi için yeterli olmamaya başlar. Bu durumda çocuğunuzun artık dış dünyaya açılımı gerçekleşmelidir. Burada bahsettiğimiz dış dünyaya açılımın en önemli ayağı ise çocuğunuzun okul öncesi eğitimine başlamasıdır. Okul öncesi eğitimin çocuklarımız için önemini incelersek; Çocuğunuzun 3 yaşından itibaren düzenli bir okul hayatı olmalıdır! 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte 3 yaşında olan bir çocuğun okul sürecine başlaması önem kazanmıştır. Çocuğunuzun ev dışında anne ve babanın sorumlulukları gibi okul sorumluluğunun olması çocuğunuzun bilişsel ve sosyal gelişiminin yanı sıra kişilik gelişimi için de önemli bir unsurdur. Ev ile sınırlı olan yaşam çocuğunuzun gelişimi içinde sınırlayıcı olur! Bir bebeğin hayatı ev ile başlar ve öğrenim ev ve yakın çevresi aracılığı ile gerçekleşir. bebeğinizin yürümesi, konuşma becerisinin kazanımı, tuvalet eğitimi ile birlikte özerklik dönemi artık başlar. Kavram eğitimi, el becerilerinin gelişimi, sosyal iletişim becerilerinin gelişimi ile büyüme devam eder. Çocukluğun ilk yıllarında ev yaşantısı çocuk için renkli ve merak edilen uyaranlarla dolu bir yer olarak görülse de bir süre sonra ev yaşantısı çocuğu gelişiminde tekrara yol açar. Burada sürekli bakan kişi ile sabit bir iletişim, belirli sınırlarda oynanan oyunlar, uyaran yoksunluğu çocuğunuzun gelişiminde sınırlayıcı etkenlere yol açabilir. Okul öncesi eğitime giden bir çocuğun ise evdeki sınırlı yaşantılarının yanı sıra bir çok farklı deneyim elde eder. Yaşıtları ile farklı yaşantıları deneyimlemek hayatın denemesidir! Her insan yaşadığı çevre, aldığı eğitim, yaşam biçimi, deneyimleri ve inançları ile farklı bir dünyadır. Okulda birçok farklı tutum ile yetiştirilen ve farklı deneyimlere sahip aynı yaş grubundan belirli sayıda çocuğun bir arada olması çocuklarımızın bir o kadar farklı deneyim elde etmelerini sağlar. Çocuğunuzun bireyselleşmesi için dış dünyayı da keşfetmelidir! Çocuğunuzun farklı deneyimler elde etmesi ve farklı ortamlarda bulunması kimlik ve kişlik gelişimi için olumlu olaylar yaşarken aynı zamanda olumsuz deneyimler ile de baş etme becerileri de gelişir. Bu deneyimler dış dünyaya açılım ile hızlanarak gelişir.

Küçük yaş grubuyla yabancı dil çalışmaları çocuklara ancak, hedeflenen dili sevdirebilmekle mümkündür. Çocuk, ancak sevdiği bir şeyi kabullenir ve ister, sevmediği bir şeyi istemez ve reddeder, bu yaklaşım yabancı dil için de geçerlidir. Çocukların konuya büyük yaş grubu öğrencileri gibi rasyonel bakması veya yaklaşması mümkün değildir. Dolayısıyla dili sevdirmek, yapılan her çalışmanın bir parçası olmalıdır. Bu durumda, küçük yaş grubu için aşağıdaki maddeler dil öğretiminde önemli noktalar olarak sıralanabilir.

 Her çocuğun öğrenme özelliklerine uygun çalışma ve alıştırmalar yapılmalıdır.

 Ders üniteleri çok çeşitlilik sunmalıdır.

 Çocuk ancak kendi istediğinde konuşmalı, asla konuşmaya zorlanmamalıdır.

 Çocuğun yabancı dili kullanabilmesi için eyleme dayalı bağlamlar ve ortamlar oluşturulmalıdır.

 Dil gelişimi her zaman pozitif bir süreç olarak değerlendirilmelidir.

 Çocuğun kendi öğrenme özelliklerini fark edebilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

 Çocuk çeşitli öğrenme tekniklerini tanımalı ve kendi gelişimini kendi çizebilmelidir. Yabancı Dil Öğrenmenin Çocuklara Kazandırdıkları;

 Çocuğumuza kendi anadilinin dışında başka bir dil kazandırır.

 Yabancı dil öğreniminin, gelişen dünyaya ayak uydurmadaki önemi inkar edilemeyecek ölçüdedir.

 Çocuğa, ikinci dil ile birlikte yeni ve farklı kültür/dünya bakış açısının ve düşünme tarzının sağlanması ve böylece kendi özelliğini ve özünü daha etkin ve belirgin şekilde fark etmesi sağlanır.

 Çocuk, genel gelişiminin desteklenmesi, öğrenme yetisinin daha iyi noktaya ulaşması sırasında yeni ve farklı öğrenme tekniklerini tanır.

 Kendi öğrenmeyi öğrenme süreçlerini geliştirir. Bu durum ileriki okul yaşamında diğer derslerinde de doğrudan veya dolaylı başarı getirecektir.

Aylık planlanan gezi programı ile kültürel gelişimi desteklenir.Alan Gezileri; “çocukların araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan ve anlamlı öğrenme gereksinimlerini karşılama amacı taşımaktadır Geziler sayesinde genellikle okul ortamında devam ettirilen eğitimin farklı çevrelere taşınması, yeni yerler keşfedilmesi imkânı sağlar. Öğrencilerin birçok duyu organı devreye girdiği için, daha sağlam ve unutulmayan bilgiler oluşturulur. Zekâ alanlarının gelişimine katkıda bulunur.

Bir robotun hareketlerini kontrol etmek ve yönlendirmek için yapılan kodlamadır. Kodladığımız nesne bir robottur. Soyut kavramları daha kolay öğrenmek ve öğretmek için somutlaştırmaya ihtiyaç duyarız. Bu nedenle robotların eğitimde kullanılması öğrenmeyi daha etkin hale getirmektedir. Yapılan şey yine kodlamadır. Ancak bu kez kodladığımız şey dokunabildiğimiz, aldığı yolu cetvelle ölçebildiğimiz, pilini değiştirebildiğimiz somut bir nesnedir.  Somut dönemden henüz çıkmakta olan çocuklar için kodladıkları şeyin gerçek dünyaya ayaklarının basması çok önemlidir. Robotlar, eğitimde öğretilmesi gereken mesafe, hız, zaman, çevre, çap, ısı, açı, ışık ve benzeri soyut kavramları anlamayı somut hale getirecek gerçek dünya etkinlikleri planlama olanağı sağlamaktadır.  Planlanan robotik etkinlikler matematik, fen bilimleri alanlarındaki edinilmesi gereken kazanımlara uygun olarak planlanabilir. Fakat sadece matematik alanındaki bir kavram için planlama yapıldığında bile robotik etkinlik ve kodlamanın doğası gereği fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanları kapsanmaktadır.  Bu noktada matematikte hedeflenen bir kazanım sağlanırken aynı zamanda yapılan robot inşası ve kodlama aşamalarında sistematik düşünme, problem çözebilme ve olaylar arasındaki ilişkileri görebilme yetenekleri de eşzamanlı olarak gelişmektedir.

“Bir insanın en büyük sermayesi, büyük bir servet değil mükemmel bir karakterdir.”  Anaokulumuzda her bir öğrenci haftada en az dört saat manevi eğitim almaktadır. Kuran-ı Kerim, ilmihal, siyer-i Nebi, ve her ay farklı bir değere yer verilmektedir. Doğruluk, dürüstlük, merhamet, paylaşım, saygı, sevgi, hoşgörü, anne hakkı, baba hakkı, kul hakkı, helal, haram, kardeşlik, dostluk vb değerler pano çalışması, sunum, seminer vb etkinliklerle öğrencilerimize anlatılmaktadır. Bu değerlerle ilgili ders içerisinde ve dersler arası çalışmalar yapılmaktadır.  Bu değerlerle ilgili öğrencilere yönelik çalışmalarımızın yanında velilere yönelik de çalışmalar yapılmaktadır. Velilere ayın değerli ile ilgili sohbetler paylaşılmakta, seminerler düzenlenmektedir.

STEM eğitimi, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi alanlarda öğrencilere bilgi ve beceriler sunan bir eğitim modelidir. Bu eğitim modeli, öğrencilere problem çözme, düşünme ve çalışma becerileri kazandırmak için deney ve proje tabanlı öğrenme metotlarını kullanır. STEM sorusunun cevabı, STEM; Bilim(Science), teknoloji(Technology), mühendislik(Engineering) ve matematik(Mathematics) olmak üzere dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımıdır. STEM Maker eğitimleri özellikle teknoloji alanı olmak üzere fen ve mühendislik konularını eğlenceli bir şekilde öğretir. Yeni bir şeyi nasıl anlayacağınızı , nasıl üreteceğinizi kavratır. Öğrenme disiplinlerini değiştirir, eğlenerek üretme kültürünü ortaya koyar.

Zeka Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliĢtirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, sıradışı düşünme, dikkat – konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alanda uygulamaya imkan sağlayan oyunlardır. Bu nedenle zeka oyunları eğitiminde çocuklarda bu gelişimi sağlayan zeka oyunlarının uygulayıcısı olacak eğitmen-öğretmenlerin, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerle beraber, raporlama ve uygulama prensiplerine hakim olmaları hedeflenmektedir. Eğitimlerde zeka ve akıl oyunlarının uygulamasında zenginlik katacak sıradışı düşünme becerisi etkinliklerine de yer verilecek ve örnek etkinlikler paylaşılacaktır. AMAÇ:

 Oyunun çocuğun dünyasındaki yerine dikkat çekmek

 Çocuğu Zekâ-Akıl Oyunları dünyasıyla tanıştırmak

 Çocuğa Zekâ ve Akıl Oyunları’nın temel kavramlarını anlatmak

 Zekâ Oyunları’nın geliştirdiği alanları tanıtmak

 Geliştirdiği alanlara göre Zekâ Oyunlarını uygulamalı olarak göstermek ve tanıtmak

 Zekâ Oyunları ile ilgili kaynakları sağlamak

 Çocuklarda sıradışı düşünme becerilerini geliştirmek

Besin hazırlama çalışmalarında; *Yiyeceklerin yapı, renk değişimlerini inceler ve sonunda yiyecekleri tatma fırsatı bulur. * Her bir maddeyi ölçme, karıştırma ve yoğurma yaparak ince motor becerilerini desteklemiş olur.